Autor: Aleksandra Dmitrowicz
W dniach 4-6 czerwca 2024 roku odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa
„Innowacyjne ogrodnictwo źródłem produktów wysokiej jakości”.
Tematem naszego wystąpienia było „Wpływ biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.)”. Badania zostały przeprowadzone we współpracy Zakładu Dietetyki oraz Regionalnego Centrum Badań EAT. Naszą uczelnię na konferencji reprezentowała dr hab. Iwona Mystkowska, prof. uczelni, która wzięła udział w prelekcji dotyczącej wpływu biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu, przedstawiła wyniki badań i uczestniczyła w dyskusjach na temat nowoczesnych metod ogrodnictwa oraz ich wpływu na jakość produktów rolnych. Wystąpienie spotkało się z dużym zainteresowaniem uczestników konferencji, co świadczy o rosnącym znaczeniu nowoczesnych technik w uprawie i kształtowaniu jakości produktów ogrodniczych.
Cieszymy się, że mogliśmy podzielić się naszymi wynikami na forum ogólnopolskim!
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Uczelnia dostępna dla wszystkich, numer POWR 03.0500-00-A050/20
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce oraz o naszej polityce prywatności.
Czytaj więcej