Aktualności

"Oznaczanie składników mineralnych w miodach, sokach i produktach zbożowych"

23.05.2023 Warszaty

Autor: Aleksandra Dmitrowicz

23 maja 2023 r. 

odwiedzili nas uczniowie liceum, by poznać tajniki przygotowania i oznaczenia próbek za pomocą spektrometru ICP-OES. 

Ocenialiśmy próbki produktów spożywczych: miodów, soków i produktów zbożowych.

Zapoznaliśmy się z aparaturą niezbędną do analizy gęstości i składu - oceny zawartości makro i mikroelementów. 

Serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w warsztatach!

6.jpg

7.jpg

zdjecia_-_warsztaty.jpg

flagi.png

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Uczelnia dostępna dla wszystkich, numer POWR 03.0500-00-A050/20

O projekcie

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce oraz o naszej polityce prywatności. 
Czytaj więcej