Autor: Aleksandra Dmitrowicz
18 kwietnia 2024 r. odbyła się Międzynarodowa konferencja naukowo-praktycznej "Zrównoważony Rozwój Środowiska: Innowacyjne Technologie", którego organizatorem była Państwowa Szkoła Wyższa w Kłajpedzie.
Głównymi tematami konferencji były:
Na konferencji, nasz zespół badawczy reprezentowała dr hab. Iwona Mystkowska, prof. uczelni. Przedstawiła wyniki badań będących wynikiem owocnej współpracy między Regionalnym Centrum Badań EAT a uczelnią w Kłajpedzie "Comparative analysis of selected mineral components of gluten and gluten-free flours in Poland and Lithuania",
Jesteśmy pełni nadziei na kontynuację naszej współpracy z Państwową Szkołą Wyższą w Kłajpedzie i przyszłe projekty badawcze, które pozwolą rozwinąć i poszerzyć nasze badania.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Uczelnia dostępna dla wszystkich, numer POWR 03.0500-00-A050/20
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce oraz o naszej polityce prywatności.
Czytaj więcej