Autor: Jakub Targoński
Dnia 13 marca z okazji Dnia Otwartego Akademii Bialskiej odwiedzili nasze Centrum EKO-AGRO-TECH licealiści, by wziąć udział w prezentacji laboratoriów i ich możliwości badawczych. W ramach treningu chemicznego mogli poeksperymentować z „mądrą-modrą kapustą”, która zawiera antocyjany będące naturalnymi wskaźnikami pH roztworu i sprawdzali jak zmieniają się barwy ekstraktu po dodaniu popularnych środków chemicznych, takich jak m.in. mydło oraz spożywczych, jak np.: sok z cytryny.
Dziękujemy za Wasze chemiczne zainteresowania i zapraszamy do studiowania w murach naszej Uczelni, gdzie zapewnione Wam będą dobre warunki do rozwoju zarówno pod kątem dydaktycznym, jak i praktycznym.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Uczelnia dostępna dla wszystkich, numer POWR 03.0500-00-A050/20
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce oraz o naszej polityce prywatności.
Czytaj więcej